Kweek je eigen cactus

Kweek je eigen cactus en start nu

Geplaatst door

Het lijkt er echt op dat we de elfstedenkoorts achter ons kunnen laten voor 2019. De temperaturen stijgen zachtjes aan en dan moet je je vast voorbereiden op de zomer. Tijd om nu te beginnen met je cactuskweek.

Cactussen kweken lijkt moeilijker dan het is. Er zijn complete kweeksets waar alles in zit wat je nodig hebt om je eigen cactussen te kweken. De keuze is enorm, maar vanzelfsprekend beperken wij ons tot die soorten waar ook leuke werkzame stoffen inzitten zoals mescaline.

Cactus growkits

Inmiddels kent ons assortiment cactus kweeksets al weer zeven verschillende growkits. Die worden geleverd met een Plastic houder met deksel, 20 cactus zaden, potgrond, grind, zand, perliet en een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De prijs staat heel ver van de prijs van een verse cactus want een complete kweekset kost je slechts € 14,95

Wanneer beginnen met kweken?

Deze tijd van het jaar is de perfecte tijd om alvast aan de slag te gaan met ontkiemen en voorkweken. Op die manier ben je straks als het echt lekker weer wordt klaar. De voorgegroeide planten kunnen dan meteen in het voorjaarszonnetje genieten buiten. Zo heb je optimaal de tijd gebruikt en is het resultaat aan het einde van de zomer het allerbeste.

Hoe lang duurt het ontkiemen

Het ontkiemen van cactuszaden is een klusje waarbij je geduld op de proef gesteld zal worden. De cactuszaden hebben over het algemeen wat langer de tijd nodig voor ze ontkiemen. Afhankelijk van de gekozen soort moet je rekenen op een periode van vier tot zes weken voor de eerste plantjes tot leven komen.

Welke cactus groeit het snelst?

Van alle soorten die wij verkopen steekt de San Pedro er bovenuit als je kijkt naar de snelheid waarmee deze cactus groeit. Afhankelijk van de voeding en de belichting kan deze cactus wel 8 tot 12 centimeter per jaar groeien. De maximale hoogte die deze plant in de woestijn bereikt bedraagt 4 tot 6 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *