Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Laat je volpompen met vitamines

mei 4, 2022
Vitamines

Op het eiland der idioten, zwevers, puissant rijke mensen en last but not least BN’ ers, Ibiza, is het al meer dan tien jaar ‘hip’ om je vol te laten spuiten met allerlei vitamines. Bij een Nederlandse arts laten artiesten en B artiesten zich eens in de zoveel tijd ‘behandelen’ op die overgewaardeerde rots. En nu volgt Rotterdam.

Rotterdam

Bij een winkel in Rotterdam kun je sinds een paar maanden infusen toegediend krijgen met vitaminen en mineralen. “Ter ondersteuning van gezondheid en welzijn”, zegt het bedrijf. Maar dat roept de vraag op in hoeverre die claim kan worden waargemaakt: voedingsdeskundigen wijzen er vaak op dat dit soort extra’s onnodig is, als je gevarieerd eet. Je krijgt dan immers alle benodigde vitamines binnen.

Het gaat vanzelf

Tussen de 100 en 500 euro uit je zak laten kloppen voor een vitamine of anti aging boost is een ding dat je zelf moet weten natuurlijk, al is het wel zaak om te (laten) onderzoeken of een overdosis van vitaminen geen schade doet aan je lichaam. De meeste mensen krijgen namelijk genoeg vitamines en mineralen binnen als ze gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf. Extra vitamines of mineralen in de vorm van voedingssupplementen of infusen zijn niet nodig. Er zijn ook geen extra gezondheidseffecten te verwachten.

Het voedingscentrum

Bij het voedingscentrum vertellen ze welke doelgroepen er wel belang bij hebben om wat extra bepaalde vitamines te nemen. Je kunt daarover meer lezen op hun website.