Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Leerdamse straatdealer op heterdaad betrapt

nov 19, 2021

Leerdam – De politie hield woensdag 17 november een 21-jarige man aan op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie kwam de verdachte op het spoor door informatie uit een eerder onderzoek.

Eerder onderzoek

Politieonderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband in Leerdam leidde begin 2021 tot meerdere invallen en de arrestatie van vijf verdachten. De informatie die los kwam door deze actie leverde de politie nieuwe aanknopingspunten op om de drugscriminaliteit in Leerdam en omstreken verder tegen te gaan.

Nieuwe aanhouding

De arrestatie van een 21-jarige man uit Leerdam is daar een voorbeeld van. De verdachte was op woensdag 17 november in Leerdam aanwezig voor de verkoop van cocaïne op straat. De politie arresteerde de Leerdammer op heterdaad tijdens een drugsdeal. Hij had daarbij een handelshoeveelheid cocaïne op zak. Een vervolgonderzoek in een woning in Leerdam leverde ruim 5000 euro in contanten op, daarnaast werden materialen om drugs te wegen en verpakken aangetroffen. De aangetroffen drugs wordt vernietigd en het geld is in verband met de verdenking van witwassen in beslag genomen. Ook zijn diverse telefoons in beslag genomen.

Hechtenis

De verdachte zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor en wordt binnenkort voorgeleid bij een rechter commissaris. Aanvullende aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron en foto: politie.nl