Leugentjes om een serie te promoten

Er komt weer een nieuw seizoen aan van een Nederlandse serie die over wietkweek gaat. En geheel volgens gebruik pompen de makers en acteurs dan wat pakkende fabels het internet op.

Planten van 3 meter hoog

De cast van Hollands Hoop wist zich soms geen raad met de wiet en het zaad die het maken van de populaire televisieserie opleverde. Zo heeft hoofdrolspeler Marcel Hensema afgelopen zomer een emmer cannabiszaad uitgestrooid in een groenstrook bij zijn woning in Amsterdam. Dat meldde hij maandag bij de publiekspremière van Hollands Hoop 3 in Groningen. “De planten stonden drie meter hoog. Het was een toeristische attractie. Airbnb-mensen kwamen foto’s maken, mensen gingen planten jatten,” aldus Hensema .

Wij zijn wel nieuwsgierig naar die planten van drie meter hoog in een groenstrook in Amsterdam midden in een snikhete zomer met bakken toeristen, stadstoezicht en politie. Die hebben er natuurlijk nooit echt gestaan, maar de blinde media tikt het klakkeloos op op hun website.

Zakken naar het buitenland

Scriptschrijver Franky Ribbens kreeg bij de eerste vertoning van de tweede serie van een kweker een grote zak wiet in handen gedrukt die hij vervolgens heeft weggeven aan één van de acteurs. ,,Ik ga niet zeggen aan wie, maar die zak is naar het buitenland gegaan”, vertelde Ribbens.

Waarom zou een scriptschrijver een zak wiet in zijn handen gedrukt krijgen? En waarom zou een acteur het risico nemen om deze aan te pakken? En dan ook nog een schepje er op door te zeggen dat de zak op export is gegaan. Dan moet dat acteren wel erg weinig geld opleveren toch…

Allemaal wiet thuis

,,Voor totaalshots kun je gewone hennep gebruiken, maar voor close-ups heb je het echte spul nodig. Het eerste seizoen hadden we heel veel nodig. We hadden het openbaar ministerie geen toestemming gevraagd, crewleden en producenten hadden thuis allemaal vier, vijf planten staan. Het werd strafbaar toen die dingen vervoerd moesten worden. Er was een forse voorraad, daar hadden we een seizoen mee kunnen financieren.”

Natuurlijk. Alle betrokkenen van de serie hadden groeilampen in huis, voedingsschema’s, stekken werden ingekocht en afzuigers geïnstalleerd. Met het risico dat je je huis wordt uitgezet, want je mag nog geen één plant in bezit hebben. Wie deze onzin verhalen gelooft, die komt uit een ei. Serieus.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *