Luxemburg test met wiet als geneesmiddel

Luxemburg

Luxemburg gaat voor voorlopig twee jaar het gebruik van geneesmiddelen met werkzame stoffen van cannabis testen. Nog dit jaar zullen de benodigde wetswijzigingen worden voorgesteld aan de regering, zo laat de minister van Gezondheid Lydia Mutsch weten.

De nieuwe wet moet vooral de behandeling van patiënten met chronische en pijnlijke ziektes mogelijk maken, die met conventionele geneesmiddelen niet te helpen zijn. Het voorschrijven van medicamenten vooral met Tetrahydrocannabinol (THC) en Cannabidiol (CBD), belangrijke werkzame stoffen van cannabis, zal naar verluidt onder strenger medisch toezicht gebeuren.

De regering van het Groothertogdom had eind oktober in principe al beslist om cannabis voor medisch gebruik toe te laten. Doel van de proefperiode is volgens Mutsch om meer over de toepassingen en werkingen van medicinale cannabis te weten te komen. De geplande wetgeving moet ervoor zorgen dat cannabis in gestandaardiseerde kwaliteit  kan worden gebruik. Tegelijkertijd dient de beschikbaarheid gecontroleerd.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *