Man met drugs gepakt

SNEEK – De politie in Friesland heeft zaterdagnacht na een lange achtervolging een 33-jarige automobilist uit Sneek aangehouden. De auto van de man is in beslag genomen.

De man sloeg op de vlucht bij een verkeerscontrole op de Suderseewei in Lemmer en negeerde een stopteken van de politie. Uiteindelijk werd de man toch staande gehouden maar weigerde vervolgens zijn portier te openen. Eén van de agenten zag dat de man probeerde wit poeder van zijn kleding zat te vegen, vermoedelijk ging het om drugs. Toen de politie dreigde de autoruit in te slaan ging de man er opnieuw vandaar.

Bij de achtervolging daarna reed de man uit Sneek onder andere door de tuin van een woning in Wijckel. Daarbij ontstond veel schade aan de tuin. Ook moest een agent aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden door de automobilist. Uiteindelijk reed de crimineel zichzelf klem in Hemelum. Daar is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen. Onderzocht wordt nog wat het witte poeder was.

#drugsnieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.