Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Man en vrouw uit Hoekse Waard dealden

jul 3, 2023
Stel

Op woensdag 28 juni heeft de politie twee verdachten aangehouden in een lopend onderzoek naar verdovende middelen in de Hoeksche Waard. Het betreft een 23-jarige vrouw en een 24-jarige man uit de regio. Ze worden verdacht van drugsbezit, drugshandel en witwassen van geld.

Anonieme melding

Het onderzoek begon eind 2022 na een anonieme melding waarin werd gemeld dat de mannelijke verdachte betrokken zou zijn bij drugshandel. De recherche heeft uitgebreid onderzoek verricht en bewijsmateriaal verzameld. Op 28 juni werd de 24-jarige man aangehouden en zijn huis werd doorzocht. Tijdens de doorzoeking werden enkele tienduizenden euro’s aan contant geld, verschillende soorten harddrugs, versnijdingsmiddelen, een alarmpistool, een taser en een pepperspray aangetroffen. Als gevolg hiervan werd ook de medebewoner, een 23-jarige vrouw, aangehouden. Alle drugs en wapens zijn in beslag genomen.

Vrouw naar huis

De vrouw is vandaag heengezonden, maar blijft wel verdachte in de zaak. De man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat de verdachte ten minste 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft.