Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Man onder invloed bijt agent

nov 26, 2020

Er is in Assen meer aan de hand dan een circuit waarop nooit Formule 1 auto’s zullen rijden. De politie heeft dinsdagavond een 38-jarige man uit Assen aangehouden na een achtervolging. Bij de aanhouding werd een politieman in zijn hand gebeten en raakte hij aan zijn oog gewond nadat de verdachte een vinger in zijn oog stak. Wat een toestand.

Hoge snelheid

Agenten zagen een auto met hoge snelheid over de A.G.H. Fokkerstraat rijden en gaven een stopteken. Toen agenten de man aanspraken gaf hij gas en reed weg. Hij reed met hoge snelheid door Assen, over fietspaden, groenstroken en tegen het verkeer in. Ook  reed hij meerdere keren door rood licht. Uiteindelijk stopte hij en vluchtte langs het kanaal bij de Europaweg.

Verzet

Een politieman wist hem daar aan te houden. De man verzette zich heven en beet de politieman in zijn hand. Uiteindelijk lukte het om de verdachte onder controle te krijgen en naar het politiebureau te brengen. De agent is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Rijbewijs

De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. Onder meer op gebruik van alcohol en drugs (opmerking van de altijd scherpe Wapwinkel redactie: alcohol ís drugs). Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto waarin hij reed was niet APK-gekeurd en onverzekerd. De auto is in beslag genomen.

Bron: politie.nl