Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Mannen aangehouden na explosie

sep 4, 2023
Explosie

Rotterdam – Op 2 september heeft zich een explosie voorgedaan in een woning aan de Hanespoordoorn in Rotterdam, waarbij één persoon gewond raakte. Twee individuen, waaronder de gewonde, zijn aangehouden.

In ziekenhuis aangehouden

Een explosie vond plaats rond 17.30 uur, wat resulteerde in meerdere gebroken ramen en een beschadigde muur van het huis. Gelukkig brak er geen brand uit. Een 45-jarige Rotterdammer, aanwezig in het huis, liep brandwonden op en moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Hij was bij bewustzijn en werd na behandeling in het ziekenhuis gearresteerd. Een 43-jarige vrouw uit Rotterdam die zich bij de woning bevond, werd ook gearresteerd. Omdat het niet duidelijk was of er mogelijk nog andere personen in de woning waren, heeft een arrestatieteam de woning doorzocht, maar er bleek verder niemand aanwezig te zijn.

Drugsproductie

De politie voert momenteel onderzoek uit om te achterhalen wat er precies in de woning is gebeurd. Een technisch mankement, zoals bijvoorbeeld aan een verwarmingsketel, lijkt uitgesloten. Er wordt onderzocht of er wellicht iets mis is gegaan bij de productie of bewerking van drugs. Beide verdachten zitten momenteel in hechtenis.