Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Mannen met drugs aangehouden

dec 14, 2017
Politiewagen

Tilburg – Agenten hebben op de Diepenstraat in het Brabantse Tilburg drie mannen opgepakt. Ze hadden drugs, een vuurwapen en inbrekerswerktuigen op zak. 
Surveillerende agenten zagen op donderdag 14 december rond 2.50 uur een auto op de Oerlesestraat rijden.

Gezien het tijdstip en het feit dat de auto een onlogische route kriskras door de wijk aan het rijden was besloten de agenten de auto aan de kant te zetten om te kunnen controleren. Ze gaven de bestuurder op de Diepenstraat een stopteken. Een 30-jarige Oisterwijker bleek achter het stuur te zitten. Naast hem zat een 24-jarige Tilburger. Op de achterbank zat een 20-jarige man, ook woonachtig in Tilburg. De agenten doorzochten, met toestemming van de bestuurder, de auto. Ze vonden in het middenconsole een zakje met wat hennep. Daarop vroegen de agenten aan de bestuurder of hij zijn zakken leeg wilde maken. De man bleek kleine hoeveelheden hennep, hasj en amfetamine op zak te hebbe. De bijrijder bleek in een tasje een vuurwapen en ruim 200 gram amfetamine te hebben zitten. Ook de man achterin had een kleine hoeveelheid softdrugs op zak. Verder lag er in de auto een plastictas met inbrekerswerktuigen.
Aanhouding

Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs, het wapen en de inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de Oisterwijker en 20-jarige Tilburger vrijgelaten. De 24-jarige Tilburger is ingesloten voor verder onderzoek.