Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Marokkaan smokkelt hasj in bocadillo

okt 6, 2021

Je kent ze vast wel van je vakantie in Spanje, bocadillo’s. Een opengesneden stokbrood met daarop kaas, ei, gedroogde ham, of bolletjes hasj. En zo probeerde een Marokkaan zijn handel van Marokko naar het vaste land te smokkelen.

Ferry

De arrestant is een 51-jarige Marokkaanse inwoner van Murcia, die aan boord zou gaan van de ferry van Melilla naar Malaga. De Guardia Civil heeft een 51-jarige Marokkaanse inwoner van Murcia in Melilla gearresteerd toen hij probeerde per boot naar Malaga te reizen met 260 bolletjes hasj verstopt tussen bocadillo’s voor de lunch.

Scanner

De spullen van de man werden door een particuliere beveiliger gecontroleerd door ze door de scanner te halen. Daar viel in eerste instantie niets bijzonder op. Toch vertrouwde de beveiliger de in aluminiumfolie gewikkelde bocadillo’s niet helemaal. Hij besloot er eentje te ontdoen van de folie voor een nadere inspectie. Met verbazing trof de man de in bolletjes gewikkelde hasj als beleg tussen de stokbroden. De gewaarschuwde Guardi Civil heeft de man aangehouden op verdenking van drugssmokkel.