Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Maximale aandacht voor ontruiming wietkwekerij

mei 24, 2018

In de gemeente Hengelo doen ze er alles voor om de aandacht te trekken voor de ontruiming van een wietkwekerij. Zover dat ze zelfs lokaal de stroom afsluiten. En jawel, de media duikt erop en ook de eigenaren van omliggende panden spreken van een schande.

Als je een enorm apparaat aan mensen aan de slag moet houden die betrokken zijn bij de bestrijding van een plant (…), dan moet je zo af en toe zorgen dat je wat aandacht trekt. En gezien het spreken over een “gevaarlijke situatie door gestolen elektriciteit” de nekken niet meer doet draaien, gooi je het over een andere boeg.
Bewoners van 2 straten in de wijk Klein Driene in Hengelo zijn donderdagmiddag tijdelijk afgesloten van stroom. Er wordt een wietkwekerij ontmanteld.

Aan de Anton Brucknerstraat is in een oud bedrijfspand een kwekerij aangetroffen, meldt de gemeente Hengelo. Omliggende woningen aan de Griegstraat en de Mozartlaan hebben vanwege de ontmanteling van die kwekerij geen elektriciteit. De gemeente verwacht een uur nodig te hebben om de boel te ontruimen. Het afsluiten van de stroom gebeurt uit veiligheidsoverwegingen. De politie wilde niet zeggen of er iemand is aangehouden (meestal is er dan niemand aangehouden, maar dat staat zo lullig bij een operatie die vele tienduizenden euro’s kost) en hoe groot de wietkwekerij was.

En wederom wordt er natuurlijk geen jointje minder gerookt in Hengelo en omstreken.