Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

ME beëindigt illegaal feest Waspik

okt 31, 2023
feest

Waspik – Op zondagmorgen 29 oktober werd een illegaal feest in een verlaten loods beëindigd door een ME-eenheid.

Keiharde muziek

De eerste meldingen bereikten het Operationeel Centrum op zondag 29 oktober 2023 om 01:00 uur en kwamen vanuit de omgeving van de Hooiweg. Luide muziek was hoorbaar vanuit een verlaten loods, en de omgeving stond vol met geparkeerde auto’s en campers. De politie stuurde onmiddellijk eenheden naar de locatie. Al snel werd duidelijk dat het om een georganiseerd illegaal feest ging, bezocht door ongeveer 1000 mensen uit diverse landen.

In gesprek

Het politiepersoneel probeerde in gesprek te gaan met de zogenaamde ‘organisatoren’ om samen tot een oplossing te komen en de geluidsoverlast te stoppen, maar zij toonden geen interesse. Bovendien werd er herhaaldelijk zwaar vuurwerk afgestoken. Om ervoor te zorgen dat de reguliere politie-eenheden hun gebruikelijke taken konden uitvoeren, werd de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen. Toen de ME-eenheid arriveerde, verslechterde de sfeer en werden toegangswegen geblokkeerd.

Geen arrestaties

Uiteindelijk kozen de feestgangers ervoor om het feest te beëindigen, en rond 4:30 uur was de loods weer verlaten. Er zijn geen arrestaties verricht, maar er kunnen stappen worden ondernomen tegen de organisatoren van dit illegale evenement. Bovendien wordt de eigenaar van het pand op de hoogte gebracht om te bespreken hoe dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.