Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Meer cocaïne dan verbrandingsoven aan kan

nov 22, 2022

Het loopt de spuigaten uit en binnenkort ook de Antwerpse pakhuizen, cocaïne. Er wordt zoveel van het spul in beslag genomen dat de verbrandingsovens in de regio Antwerpen de hoeveelheid cocaïne die in de haven van Antwerpen in beslag wordt genomen niet meer aan kunnen. De Douane is daardoor soms genoodzaakt om vangsten tijdelijk op te slaan. Dat lezen we in verschillende Belgische media.

Tientallen tonnen

Opmerkelijk is dat dit in de openbaarheid komt, want de opslagplaatsen worden nu een doelwit voor de criminelen. In opslagplaatsen van de Belgische douane zou inmiddels tienduizenden kilo’s, ter waarde van vele honderden miljoenen euro’s, aan cocaïne liggen opgeslagen. De Belgische minister van Justitie zou dringend op zoek zijn naar meer verbrandingscapaciteit.
De kosten voor het opslaan lopen enorm op omdat de plaatsen extra streng beveilig moeten worden.

90.000 kilo

In de Antwerpse haven werd vorig jaar ongeveer 90.000 kilo cocaïne in beslag genomen door de douane, een record. Toch verwachten de Belgische autoriteiten dit jaar het record weer scherper te stellen. Opmerkelijk is dat de kwaliteit beter wordt, de prijzen op straat niet dalen en ook de criminaliteit rondom dit witte poeder niet daalt. Wel is de inzat van de strijders steeds meer en gaan ook de kosten voor deze kansloze oorlog steeds verder omhoog. En wij lijken de enigen die dat opmerken, want de burgers pikken het allemaal maar.