Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Meerdere invallen politie

jan 31, 2018
Politiewagen

In Brabant, Limburg en Gelderland heeft de politie invallen gedaan op vijftien locaties in verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen.

Vijf mannen zijn aangehouden, waarvan er twee in alle vroegte door een arrestatieteam van hun bed werden gelicht omdat ze vuurwapengevaarlijk zouden zijn. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek en zit in volledige beperking, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

De invallen waren rond 06.00 uur in onder meer woningen, winkels en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. Tegen het einde van de ochtend is Nieuwegein daar ook bijgekomen. De vijf verdachten werden meteen bij de start van de actie aangehouden.

De verdachten zijn vier mannen uit Geldrop van 57, 52, 41, en 28 jaar en een 27-jarige man uit Venlo.

Rond 11.30 uur meldde de politie dat er op de verschillende locaties vuurwapens, contant geld en verdovende middelen zijn gevonden. In Nieuw Bergen zijn 360 vaten met chemicaliën gevonden en in Velddriel zeventig vaten.

De politie gaat nog een groot gedeelte van de dag door met de doorzoekingen. Aan het einde van de dag wordt een inventarisatie gemaakt van de vondsten.