Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Meisje (9) smokkelt drugs

nov 20, 2017

Even oefenen hoe je een pakje drugs aan een gevangene in de bajes in de Amerikaanse staat Vermont kan overhandigen, verstop het rond haar middel en stuur haar op bezoek in de bak.
Het kind overhandigde het pakje aan de gevangene onder tafel tijdens het bezoekuur maar een bewaarder zag dat gebeuren. Die slikte het pakje in zodat de inrichting drie dagen moest wachten tot het pakje zijn lichaam op natuurlijke weg had verlaten.
Een medegevangene had de week ervoor telefonisch de vrouw benaderd aan wie hij de opdracht gaf om het meisje in te zetten als smokkelaar. Het gesprek bleek te zijn opgenomen. “Regel het”, zei hij tegen de vrouw. “Oefen een beetje met haar. Zorg ervoor dat het op een goede, makkelijke plek verstopt zit.”

Het meisje vertelde later aan een medewerker van Jeugdzorg dat de vrouw haar had voorgedaan hoe ze ‘een rood ballonnetje onder aan haar rug moest vastmaken’. De vrouw en de ontvanger van de drugs hebben hun betrokkenheid bekend en zijn afgelopen week veroordeeld. De opdrachtgever in de gevangenis moet nog voor de rechtbank verschijnen.