Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Mensen uit Nederland massaal in de rij voor wiet

jan 2, 2018

In veel steden in Nederland* stonden vandaag lange rijen klanten voor wietwinkels. Sinds vandaag is het kopen van cannabisproducten en wietplanten in Nederland* legaal.

Wie 21 jaar of ouder is, mag in Nederland* maximaal 28 gram cannabis op zak hebben en thuis maximaal zes wietplanten hebben staan. “Mijn vrouw en ik hadden op Oudejaarsavond eigenlijk niets bijzonders te doen”, vertelde een wat oudere klant. “We dachten: kom, we gaan naar Nederland* om naar het vuurwerk te kijken en ons aan te sluiten bij de eerste kopers in de rij.”

Andere mensen vertellen dat ze al om 5 uur in de ochtend in de rij stonden om het historische moment niet te hoeven missen. De nieuwe regelgeving in Nederland* is wel zo dat het niet is toegestaan om wiet te roken in openbare gebouwen en bij scholen. Uiteraard is het gebruik van cannabis in het verkeer ook ten strengste verboden.

 

was het maar zo’n feest. Overal waar je een * ziet dien je Californië te zetten. Dat is namelijk alweer de zesde staat in Amerika waar ze wel begrijpen hoe je legalisering aanpakt. Alleen in deze staat verwacht de Amerikaanse overheid dit jaar een miljard dollar aan belastinginkomsten te innen. Wellicht dat zulke cijfers onze Nederlandse overheid over de streep trekt.