Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Micro dosing: een gedetailleerde gids voor thuisgebruik

okt 18, 2023
Mico dosingMico dosing

Micro dosing is de praktijk van het nemen van extreem kleine hoeveelheden psychedelica om subtiele, positieve veranderingen in de stemming, cognitie en creativiteit te bevorderen. Het heeft de afgelopen jaren aandacht gekregen van mensen die op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun welzijn te verbeteren. In deze gids bespreken we wat micro dosing is, hoe je je eigen micro dosing routine kunt voorbereiden en waar je wetenschappelijke bronnen over micro dosing kunt vinden.

Wat is micro dosing?

Micro dosing houdt in dat je een fractie van een recreatieve dosis psychedelische stof neemt, zoals LSD (lyserginezuurdi-ethylamide) of psilocybine, het actieve bestanddeel in magische paddenstoelen of truffels. Deze microscopische doses zijn meestal onvoldoende om psychedelische effecten op te wekken, maar ze kunnen subtiele veranderingen in de perceptie en cognitie teweegbrengen.

Het doel van micro dosing is niet om ‘high’ te worden of te trippen, maar eerder om de voordelen van psychedelica te benutten zonder de intensiteit van een volledige trip. Veel micro dosers beweren dat het hun alertheid, creativiteit, stemming en concentratie verbetert.

Waarom kiezen mensen voor micro dosing?

Mensen zijn om verschillende redenen geïnteresseerd in micro dosing:

  • Creativiteit en productiviteit: Veel micro dosers melden verbeterde creativiteit en productiviteit, evenals een groter vermogen om complexe problemen op te lossen.
  • Mentale gezondheid: Er zijn aanwijzingen dat micro dosing kan helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie, hoewel meer onderzoek nodig is.
  • Zelfontplooiing: Sommige mensen zien micro dosing als een hulpmiddel om persoonlijke groei en bewustzijn te bevorderen.

Hoe bereid je je voor op micro dosing thuis?

Het voorbereiden van een succesvolle micro dosing ervaring vereist enige planning en aandacht voor detail. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

  1. Onderzoek: Begin met grondig onderzoek naar micro dosing en de stof die je van plan bent te gebruiken. Zorg ervoor dat je begrijpt wat je kunt verwachten en wat de mogelijke voordelen en risico’s zijn.
  2. Dosering: Micro dosing houdt in dat je een fractie van een recreatieve dosis neemt. Dit kan variëren, maar veel micro dosers nemen bijvoorbeeld 10 tot 20 microgram LSD om de drie tot vier dagen. Als je met magische truffels of paddenstoelen werkt, kan een micro dosis variëren van 0,1 tot 0,3 gram.
  3. Apparatuur en metingen: Zorg voor de juiste apparatuur om nauwkeurig te meten. Een milligramweegschaal is essentieel om de gewenste dosis af te meten.
  4. Stel doelen: Bepaal wat je wilt bereiken met micro dosing. Of het nu gaat om verbeterde creativiteit, meer focus of emotionele stabiliteit, het is belangrijk om duidelijke doelen te stellen.
  5. Planning: Creëer een schema voor je micro dosing routine. Sommige mensen kiezen voor een schema van één dag op, twee dagen af, terwijl anderen de voorkeur geven aan een andere regeling.
  6. Omgeving: Zorg voor een rustige en comfortabele omgeving waarin je je op je gemak voelt tijdens je micro dosing sessies.
  7. Logboek: Houd een dagboek bij om je ervaringen te documenteren. Noteer je stemming, productiviteit en andere relevante observaties.
  8. Houd het veilig: Zorg ervoor dat je psychedelica koopt van betrouwbare bronnen en dat je bekend bent met de risico’s en mogelijke bijwerkingen.

Waar vind je wetenschappelijke informatie over micro dosing?

Micro dosing is nog steeds een relatief nieuw onderzoeksgebied, maar er zijn enkele bronnen waar je meer te weten kunt komen over de wetenschap achter deze praktijk:

  1. Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelisch Studies (MAPS): MAPS voert baanbrekend onderzoek uit naar psychedelica, waaronder micro dosing. Ze publiceren regelmatig onderzoeksrapporten en hebben een schat aan informatie over hun website.
  2. Afdeling Neurowetenschappen van de Universiteit van Maastricht: Deze universiteit voert onderzoek uit naar de effecten van micro dosing op creativiteit en cognitie. Ze publiceren regelmatig updates over hun bevindingen.

Micro dosing en magische truffels

Magische truffels bevatten psilocybine, hetzelfde psychoactieve bestanddeel als magische paddenstoelen. Hoewel micro dosing vaak wordt geassocieerd met LSD, zijn er ook mensen die magische truffels gebruiken voor deze praktijk.

Als je geïnteresseerd bent in micro dosing met magische truffels, kun je terecht op de website van Wapwinkel, waar je een verscheidenheid aan truffelproducten kunt vinden. Zorg ervoor dat je de juiste variëteit en dosering kiest op basis van je behoeften en doelen.

Doe onderzoek

Micro dosing is een opkomende praktijk die aanzienlijke aandacht heeft gekregen van mensen die streven naar persoonlijke groei, creativiteit en welzijn. Door zorgvuldig onderzoek, planning en aandacht voor veiligheid kun je je eigen micro dosing routine thuis voorbereiden. Vergeet niet om wetenschappelijke bronnen te raadplegen voor meer inzicht in de effecten en voordelen van micro dosing. Geniet van je reis naar verbeterd welzijn en bewustzijn!