Minder hoeren, minder dealers op de wallen

Wallen hoeren

De Wallen, ooit het bolwerk van hoeren, pooiers, illegale gokhuizen, blowende en kotsende Engelse toeristen en veel ‘psst’ dealers. Maar de gemeente en de politie dansen naar de pijpen van de nieuwkomende Amsterdammers en willen de Wallen in slaap sussen.

Keiharde acties

In het weekend van 26 t/m 28 mei heeft de politie tijdens een actie in het Wallengebied opgetreden tegen 57 overtredingen en zijn 39 gebiedsverboden uitgedeeld. Deze actie, die regelmatig wordt uitgevoerd, is bedoeld om overlast van voornamelijk straatdealers tegen te gaan.

De straathandel in nep- en echte drugs zorgt voor veel criminaliteit en overlast in de binnenstad. Vooral in het Wallengebied. Straatdealers hangen op straat rond, vallen bezoekers lastig en gedragen zich vaak agressief. De politie treedt regelmatig op tegen straatdealers. Zo ook afgelopen weekend.

Drie nachten op rij

Drie nachten lang gingen agenten herkenbaar en onherkenbaar (er is immers geen personeelstekort, red.) het Wallengebied in om straatdealers op te pakken. In totaal heeft de politie opgetreden tegen 57 overtredingen en zijn 55 aanhoudingen en 2 staande-houdingen verricht.

Naast de aanhoudingen voor het aanbieden van nepdrugs en/of echte drugs, werd er onder meer opgetreden tegen straatroven, diefstal in vereniging, zakkenrollerij, verstoren van de openbare orde, de Wet Identificatie en het messenverbod.

Nepdrugs

De verdovende middelen die bij alle straatdealers werden aangetroffen, zijn in beslag genomen en vernietigd. Tussen de in beslag genomen middelen, zat ook een behoorlijke hoeveelheid ‘nepdrugs’. Ook het handelsgeld van de dealers is afgepakt.

Bron: politie.nl

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *