Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Minister Yesilgöz gaat het drugsprobleem oplossen

jun 13, 2022

Als je de naam hoort als roomblanke Nederlander dan weet je dat je met een persoon te maken hebt waarvan de familie niet afstamt uit een agrarische familie ergens in de provincie Groningen. Nee jongens en meisjes, het betreft de Minister en zij is naar Italië om voorgoed het drugsprobleem op te lossen. Een Minister die geen enkele ervaring heeft op het gebied van rechtsleer overigens.

Meer geld

Dat mag wat kosten hoor zulke reisjes, waarvan de je de details zullen onthouden. Het doel is in de ogen van Yesilgöz heilig want mevrouw gaat, net als al haar voorgangers overigens, een einde maken aan de drugsproblematiek in Nederland. Iets met voorbeeldfunctie. Nou trap er niet in beste mensen.

VVD

Yesilgöz heeft niet het voordeel van de twijfel, maar uitsluitend de twijfel omdat ze uit de stal van een partij komt die nu eenmaal volstrekt geen geloofwaardigheid heeft in Nederland, de VVD. Maar sowieso is de gedachte de drugsproblematiek te cancelen natuurlijk een natte droom voor iedereen bij justitie, maar 100% niet haalbaar.

Lijstje

Er is een lijstje dat er toe moet leiden dat de problemen rondom drugs uit ieders leven verdwijnen. Een lijstje dat bij ieder weldenkend mens een glimlach tevoorschijn tovert en bij de bestuurders eigenlijk ook, maar die willen meer geld en dan moet je even niet lachen als het volk er in moet trappen. We noemen:

  • ondermijnen van criminelen
  • langer en strenger straffen
  • betere internationale samenwerking
  • kopiëren anti maffia aanpak
  • gebruiker bewust maken

Geld, geld, geld

Het lijkt wel een langspeelplaat die zich al decennia herhaalt, er moet natuurlijk meer geld komen want dan is alles op te lossen. Steeds maar weer wordt het korps dat drugs bestrijd groter en guess what? Precies, de criminaliteit blijft stijgen, de invoer van drugs was nog nooit zo groot, er is op iedere hoek wel een lijntje te koop en de gevangenissen puilen uit van de drugscriminelen.