Op zaterdag ontplofte internet werkelijk. Je kon geen sociale media website openen of het nieuws werd er groot gebracht: het nieuwe kabinet gaat wietteelt gedeeltelijk legaliseren.

Het nieuwe kabinet dat volgende week zijn plannen presenteert, wil in een aantal gemeenten legale wiet toestaan. De legale wiet wordt landelijk geteeld en vervolgens verspreid onder zes tot tien gemeenten. Het gaat om een proef om te zien of de criminaliteit afneemt en wiet minder schadelijke stoffen bevat.

Maar de liefhebbers en patiënten laten zand in hun ogen strooien en zijn verdoofd door euforie. Want de legalisering is:

 • beperkt
 • omgeven door strenge regels
 • van toepassing op 1 soort
 • voorbehouden aan een beperkt aantal kweker
 • alleen geldig voor wiet met een laag THC gehalte
 • alleen van toepassing als de coffeeshop alleen legale wiet verkoopt
 • het gevolg van peperdure wiet waardoor illegale wiet nog veel interessanter wordt.

We blijven de berichtgeving nauwlettend volgen, maar we hebben hier een heel slecht voorgevoel over. In de aanloop naar de presentatie van het nieuwe regeerakkoord strooien de partijen uit de coalitie graag met cadeau’s en goed nieuws, maar in de weken na de presentatie komen de lijken pas uit de kast.

Door Flappie

Eén gedachte over “Misplaatste euforie om legale wietteelt”
 1. Helemaal mee eens, er is helemaal niks bekend met betrekking tot de kleine thuis kweker. Dit jaar nog heel veel meldingen van plantgeile politie agenten die 5 planten of minder uit tuinen/balkon jatten omdat ze niet in het straatbeeld passen.

  De 15% THC regel is helemaal idioot en vragen om illegale handel, ze kunnen zelf ook bedenken als ze morgen alle alcohol gaan verbieden boven de 20% dat flessen met whisky dan op andere plekken te koop zullen zijn. Dat gaat straks met goede haze soorten dan het zelfde worden of met lekkere kush… daarbij is THC netzo medicinaal als CBD zelfs Bedrocan levert een soort van 21% THC.

  Laten ze als eerst zeggen dat iedere Nederlander 5 planten legaal mogen kweken voor eigen gebruik. En daarbij dat er bedrijven cannabis mogen kweken voor de shops. Waar goede kaliteitscontrole op komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *