Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Motoragent met een hondenneus

mrt 26, 2018

In Amersfoort heeft het politiekorps een motoragent in dienst die beschikt over een reukvermogen waar menig herdershond jaloers op is. Een surveillerende motoragent rook om 00.05 uur in de omgeving een sterke wietgeur, zo laat politie.nl weten. Als je naar de foto bij dit artikel kijkt dan is het reukvermogen van de man bovenmenselijk toch met zo’n integraalhelm op.

De agent nam met collega’s poolshoogte ter plaatse en al snel ontstond het vermoeden dat er in een pand softdrugs lag en na een doorzoeking van het pand werden bijna 17 kilo gedroogde wiet, 180 gram hasj en 13.000 joints aangetroffen. Ook vond de politie attributen die gebruikt kunnen worden bij wietkwekerijen (wij denken scharen of zo). De goederen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Tijdens de huiszoeking was niemand in het pand aanwezig. De recherche zet het onderzoek voort.

Misschien mogen we voorstellen om de agent over te plaatsen naar de bagageafdeling op de luchthaven Schiphol? Met zo’n scherpe neus zijn al die drugs in die koffers immers zo gevonden.