Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederland is een enge politiestaat geworden

sep 2, 2020

De politie kan en zal zonder dat daartoe een aanleiding is of dat je verdachte bent bedrijfspanden controleren op de mogelijke aanwezigheid van drugs. Weigeren kan niet. Onze tip: blijf weg uit Limburg. Ver weg.

Heerlen en Kerkrade

Gemeenten Heerlen en Kerkrade zijn gestart met de controle van alle bedrijfspanden zoals loodsen, bedrijfsgebouwen, containers en winkels, Deze panden krijgen bezoek van speciale handhavers die controleren of de panden niet gebruikt worden door de illegale drugsindustrie. 

Ondermijning

De handhavers proberen met deze hele enge systematische controles de ondermijning door criminelen te bestrijden. Het project dat hiervoor is opgezet onder de naam Hennep Aanpak Parkstad wordt gefinancierd uit het ondermijningsfonds van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In Heerlen worden 3500 panden bezocht; in Kerkrade 1500. Want voor dit soort project klotst het geld immers tegen de plinten. 10 miljoen is er voor beschikbaar. De horeca sterft van de honger, maar voor drugsbestrijding is er altijd geld.

Roemer

Emile Roemer, burgemeester van Heerlen: “Tot nu toe worden panden pas door de politie gecontroleerd als er een concrete verdenking is. Naar mening van Wapwinkel ook terecht, want op voorhand iedereen verdacht maken is natuurlijk iets dat het Europese hof gaat verwerpen als kansloos. In het achterlijke project project gaan ze niet wachten op signalen, maar gaan we actief álle bedrijfspanden controleren. De handhavers controleren of het gebruik van het pand niet in strijd is met het bestemmingsplan. Als er dan zaken worden aangetroffen worden die te maken hebben met drugs treden gemeente, politie en justitie gezamenlijk op. Met maatregelen die variëren van sluiting van het pand tot afpakken en strafvervolging.

Limburg, daar wil je niet wonen, niet werken en niet zijn ook.