Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlanders gepakt dankzij Belgische stille

mei 23, 2018

Het was een Belgische undercoveragent die de aanleiding gaf tot de aanhouding van een groep criminelen die een drugslijn had opgezet tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. Onder de verdachten zijn ook enkele Nederlanders.

De drugslijn werd ontdekt toen justitie in België in 2016 een growshop sloot en enkele wietplantages oprolde. Het onderzoek dat volgde leidde ook naar Nederland. In Amsterdam werden enkele waardevolle kunstobjecten in beslag genomen. Dit meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws op basis van eigen berichtgeving.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat een 28-jarige man uit Hoegaarden het plan had opgevat om een cocaïne-lijn op te zetten van Zuid-Amerika naar Antwerpen. De politie kon de bewegingen van de criminelen volgen door een undercoveragent in te zetten die havenpersoneel ronselde om sporttassen met harddrugs uit een container te halen. Het vorige weekeinde werd de criminele groep definitief ontmaskerd. Daarbij werd 330 kilo cocaïne in beslag genomen die zat verbogen in 15 dozen met bananen – met een straatwaarde van 16 miljoen euro. Het spelletje werd slim gespeeld want tijdens de aanhouding van de vier verdachten werd ook de undercover in de boeien geslagen.

In een restaurant werden later nog eens negen verdachten aangehouden. Bij die actie werd 18.500 euro aan cash aangetroffen. In vier auto’s van verdachten vond de politie geheime bergruimtes, waarmee de drugs naar Nederland zouden worden vervoerd.

Bronnen: HLN en Crimesite