Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlanders gepakt met 4 ton wit

feb 16, 2023
68 zakken met cocaïne aangetroffen © Politie Regio Turnhout68 zakken met cocaïne aangetroffen © Politie Regio Turnhout

Turnhout – De politie in de Belgische Regio Turnhout heeft dinsdagavond samen met de politie Kempen Noord-Oost tien mensen gearresteerd in een onderzoek naar de invoer van een partij cocaïne die geraamd wordt bijna vier ton.

Verdachte situatie

PZ Keno en PZ Regio Turnhout werden dinsdag rond 22 uur op de hoogte gebracht van een verdachte situatie aan de Steenweg op Ravels met de Kanaaldijk op de grens van Oud-Turnhout en Ravels. Er was sprake van heen – en weer rijden van verschillende wagens met Nederlandse nummerplaten.

Onduidelijke uitleg aanwezigheid

Een patrouille controleerde daarvoor een auto waarin twee Nederlanders van 27 en 46 jaar zaten. Ze hadden geen deftige uitleg over hun aanwezigheid en na een eerste check bleken ze in Nederland gekend voor druggerelateerde feiten. Intussen had ook PZ Keno een arrestatie uitgevoerd op de Steenweg op Ravels van een 39-jarige man die rechtsomkeer had gemaakt bij het zien van de politiediensten.

Adres van een loods

PZ Regio Turnhout ontdekte via de app ‘Waze’van de Nederlanders dat ze een adres aan de Kanaaldijk in Ravels hadden aangeduid. Het bleek te gaan om een loods die te huur stond.

68 zakken cocaïne

Met die gegevens en met toestemming van het parket viel PZ Regio Turnhout de loods binnen. Zeven mannen werden daar opgepakt en in de hangar stond een container, waarin meteen opviel dat er zakken in verstopt zaten. Het blijkt te gaan om 68 zakken cocaïne. De exacte hoeveelheid zal verder bepaald moeten worden, maar het zou gaan om bijna 4 ton.

Tien arrestaties

Tien mannen zijn gearresteerd en worden momenteel verhoord door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. De tien zullen in de loop van de dag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

Bron: Openbaar Ministerie België