Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlandse Dream Market handelaren gepakt

mrt 16, 2018
Foto: politie

Nadat Hansa Market werd opgerold door de politie leek het erop als de heren drugshandelaren zich even onder de radar hadden begeven, maar ze konden toch de verleiding niet weerstaan en pakten de handel op via Dream Market op het Darkweb.

De politie heeft een groep handelaren opgepakt die via het darkweb vermoedelijk tienduizenden postpakketten met drugs over de hele wereld heeft verzonden. De vier verdachten vormden een online-postorderbedrijf voor drugs als lsd, xtc, cocaïne en mdma.

Dinsdag werden drie mannen op heterdaad betrapt. Een 32-jarige en een 50-jarige Amsterdammer waren samen met een 48 jaar oude man uit Werkendam op hun computer ingelogd op het dark web, toen de politie in Amsterdam vijf woningen en een kantoor binnenviel. De politie trof op de computers verzendlijsten aan met daarop duizenden namen en adressen van vermoedelijke kopers in de afgelopen jaren. Drie auto’s werden in beslag genomen, evenals een vuurwapen, grote hoeveelheden drugs en bitcoin-tegoeden. Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam werd dezelfde dag in een loods in Werkendam betrapt bij enkele 3D-printers, die vermoedelijk verpakkingsmateriaal voor de drugs produceerden. Met de apparaten werden make-updoosjes, inktcartridges en computerspeldoosjes geprint waarin de drugs werden verstopt en opgestuurd naar onder meer Australië, Singapore en Nieuw-Zeeland.

Bron: NOS.