Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlandse drugsbestrijders naar Colombia

Haven Cartagena

Als het Achmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, ligt, dan worden er Nederlandse drugsbestrijders ingezet in de haven van Cartagena in Colombia.

Rotterdam de grootste

De haven waarover Aboutaleb het scepter zwaait is de belangrijkste doorvoerhavens voor Colombiaanse cocaïne. Alleen al in Rotterdam werd tot nog toe dit jaar al 20.000 kilo van het witte poeder in beslag genomen. Aboutaled wil samenwerken met de havenautoriteiten van het Colombiaanse Cartagena en bracht ze daarom een bezoek.

Meer cocaïneproductie

De cocaïneproductie in Colombia neemt toe en dat merken ze in Rotterdam. Vandaag werd nog 1500 kilo cocaïne onderschept. De drugs werden gevonden in een container met bananen, afkomstig uit Colombia. De cocaïne had een straatwaarde van tussen de 60 en 90 miljoen euro.

Weer meer geld

Wanneer de wens van Achmed in vervulling gaat betekent het dat er weer een pak meer geld gestopt wordt in de bestrijding van de drugshandel en dat die dan ook over de grenzen reikt. Peperduur belastinggeld dat net zo goed in de zorg besteed kan worden, want dan merken we er nog wat van.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *