Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlandse staat handelt vet in cannabis

Gorilla Glue 4

Het is om compleet gek van te worden. Vrijwel iedere patiënt die in Nederland een paar plantjes kweek om in zijn of haar medicinale behoefte te voorzien, loopt het risico op vervolging en uithuiszetting door de staat. En precies diezelfde staat handelt zich de moeder in cannabis.

Tweede cannabis kweker gewenst

De Nederlandse staat gaat naast Bedrocan nog een tweede bedrijf zoeken om extra medicinale cannabis te laten kweken. Door de toenemende vraag wil het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) een tweede licentie uitgeven. De huidige producent maakt, schrik niet, 80 tot 100 kilo per week. Ruim de helft is bestemd voor de export en gaat naar patiënten in onder meer Duitsland, Italië en Polen.

Tweede vergunning

De eerste vergunning werd alweer zestien jaar geleden afgegeven. Binnenkort worden de voorwaarden bekend waaraan een tweede producent moet voldoen. De Europese aanbestedingsprocedure zal komende weken van start gaan. Het wordt de tweede poging om een extra producent te selecteren. Vorig jaar liep het mis, nadat er bezwaar was gemaakt tegen de procedure. De gestelde eisen werden als onredelijk ervaren.

Bedrocan zegt uniek te zijn

Bedrocan verdedigt angstvallig haar positie door overal rond te roeptoeteren dat zij de enige zijn die een constante kwaliteit kunnen leveren. Ook claimen dat er geen pesticiden in hun wiet zit. Wel gaat het verhaal rond dat Bedrocan straling gebruikt om de wiet vrij te houden van ziektekiemen, maar dit is ons niet gelukt dat te achterhalen.

Conclusie: je kunt de pest krijgen

Als je dus om medicinale reden cannabis wilt gebruiken en het niet kunt betalen dan staat de cannabis stazi binnen een paar dagen in je tuin om je plantjes om te hakken en jou aan te houden en uit je huis te pleuren. De overheid mag er wel een verdienmodel op nahouden en exporteert gewoon duizenden kilo’s naar andere landen. Wat een krankzinnig land leven we toch in.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *