Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Neef Dino Soerel voor het hekje

okt 23, 2023
Rechtbank

Dinsdag zal Dianco S. (35), de neef van de veroordeelde crimineel Dino Soerel, voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Hij wordt verdacht van cocaïnehandel en -import, smokkel van xtc, wapenbezit en witwassen, volgens onderzoek door Crimesite.

Cocaïne importeur

Volgens het Openbaar Ministerie bereidde Dianco S. in mei 2020 in Amsterdam cocaïne-importen voor. Justitie verdenkt hem er ook van betrokken te zijn geweest bij de handel en het vervoer van cocaïne, waaronder partijen van 9 kilo, 30 kilo en 10 kilo mdma, tussen juni 2020 en maart 2021 in plaatsen als Purmerend, Dordrecht en Amsterdam.

Uitvoer van 100.000 xtc pillen

Naast deze aanklachten wordt hij ook beschuldigd van betrokkenheid bij de voorbereiding van de uitvoer van 100.000 xtc-pillen in Amsterdam op 11 november 2020, het witwassen van 220.500 euro, en het bezit van een pistool, dat bij hem werd aangetroffen op 10 juli 2023.

Het is niet de eerste keer dat Dianco S. in aanraking komt met justitie. In 2012 was hij al verdachte in een onderzoek naar cocaïnehandel, maar op 9 mei 2012 kwam hij na zijn arrestatie weer op vrije voeten.

Dianco S. is de zoon van Orminda Soerel, de zus van Dino. Orminda was medeverdachte in de afpersingszaak van Willem Holleeder, die draaide om de geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Uiteindelijk werd zij vrijgesproken.

Mishandeling van Lucas Boom

Het weekblad Panorama berichtte eerder dat Dianco S. in april 2015 betrokken zou zijn geweest bij de mishandeling van de datzelfde jaar geliquideerde crimineel Lucas Boom. Deze gebeurtenis vond naar verluidt plaats in grandcafé Palladium op het Leidseplein in Amsterdam.