Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ondermijnende criminaliteit in Noord-Nederland

okt 12, 2023
Ondermijning

Drenthe, Friesland en Groningen – Op dinsdag 10 oktober kwamen verschillende lopende onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit tot een climax met de arrestatie van tien personen in Noord-Nederland. Op diverse locaties in de regio werden invallen uitgevoerd, met ontdekkingen variërend van een operationeel drugslaboratorium tot aanzienlijke hoeveelheden professioneel zwaar vuurwerk en chemische stoffen die bestemd waren voor de productie van synthetische drugs. Een van de plaatsen waar een inval plaatsvond, was het vredige Bovensmilde.

Georganiseerde criminaliteit

De diverse onderzoeken hadden betrekking op georganiseerde criminaliteit in zowel soft- als harddrugs, illegale vuurwerkhandel en witwaspraktijken. Als reactie hierop werden er doorzoekingen uitgevoerd in bedrijfsloodsen en woningen, in een poging om de criminele activiteiten te ontrafelen.

In de loop van de onderzoeken stuitte de politie op diverse soorten drugs, waaronder cocaïne en hennep. Ook werd er een indrukwekkende hoeveelheid van ongeveer 2000 kilogram zwaar vuurwerk gevonden, en werden er voertuigen en waardevolle goederen in beslag genomen.

Tien personen achter de tralies

Tot op heden heeft de politie tien personen gearresteerd op meerdere locaties in Drenthe, Friesland en Groningen. Het onderzoek is nog in volle gang, en de politie sluit verdere arrestaties niet uit. Vanwege de gevoeligheid van het onderzoek kan de politie op dit moment geen verdere informatie verstrekken over de specifieke locaties of de voortgang van het onderzoek. De operatie blijft zich ontwikkelen terwijl de autoriteiten zich inzetten voor het aanpakken van ondermijnende criminaliteit in Noord-Nederland.