Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ondermijningsactie ontpopt zich tot Razzia

okt 23, 2023
Verkeersrazzia

Delfgauw, 19 oktober – Wat aanvankelijk begon als een geplande ondermijningsactie, ontpopte zich al snel tot een grootschalige razzia met enkele opmerkelijke arrestaties en tientallen uitgedeelde boetes. Donderdagavond, tussen 15.00 en 23.00 uur, trokken de autoriteiten hun net strak rond de Strikledeweg in Delfgauw, waar een intensieve verkeerscontrole werd uitgevoerd met een focus op het ontmaskeren van criminele activiteiten.

Nummerplaatherkenning was de troef

De selectie van de te controleren voertuigen vond onder meer plaats via ANPR (Automatische Kentekenplaatherkenning), waarna de voertuigen van de A13 en de N470 werden geleid. Bestuurders ontvingen een volgteken en werden gedirigeerd naar de controlelocatie langs de N470, waar speciaal ingerichte controlestraten werden bemand door de politie, in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane.

Resultaat gegarandeerd

Het resultaat? Drie personen in handboeien, en talloze andere overtredingen die aan het licht kwamen. Een 22-jarige man uit Polen werd gearresteerd omdat hij twee gestolen elektrische fietsen vervoerde in zijn auto. Daarnaast werden twee bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen, terwijl nog eens vier bestuurders zonder rijbewijs werden betrapt.

Doekoes opgehaald

De financiële kant bleef niet onopgemerkt: meerdere bestuurders bleken openstaande schulden te hebben, gezamenlijk goed voor een bedrag van maar liefst 443.000 euro. Van dit bedrag werd onmiddellijk 19.543 euro voldaan. Bovendien legde de Belastingdienst beslag op 19 voertuigen, als garantie voor de openstaande schulden.

Ook enkele taxichauffeurs kwamen niet ongeschonden uit de razzia. De Inspectie Leefomgeving en Transport merkte op dat arbeidstijden en ritten niet correct werden geregistreerd, wat resulteerde in maar liefst veertig boetes voor slechts deze twee overtredingen.

Ondermijning is de magie

De term ‘ondermijning’ is niet eenvoudig te definiëren, omdat het een gevolg is van diverse vormen van criminaliteit waarbij de grens tussen de boven- en onderwereld vervaagt. Ondermijning is als het voortdurende beuken van georganiseerde criminaliteit op onze samenleving. Het vormt een verzwakking voor de maatschappij en kan deze zelfs ontwrichten.

Criminaliteit

Met dergelijke controles kan de overheid straks weer roepen dat er meer misdaad is opgelost door de politie, terwijl er aan de andere kant aangiftes blijven liggen. Makkelijk scoren 2.0