Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ontdooid dak? Verdachte!

dec 10, 2017
wiet met vorst en sneeuw

Nu de koude in het land is getreden en de daken bevroren zijn, of er sneeuw op ligt, ziet de politie in het hele land haar kans schoon. Ze vragen jou namelijk om melding te maken als je een ontdooid dak ziet, want daar zit natuurlijk een kwekerij onder.

Steevast blijft de politie spreken over hennepkwekerijen (fout, lees maar) die je, getuige het plaatje van een ontdooid dak, kennelijk achter ieder dak kunt vinden waar geen sneeuw meer op ligt. Insinuatie die gegrond is op natte vingerwerk en zo werkt het niet in de Nederlandse rechtstaat. Ongegrond zomaar iemand tot verdachte maken, zal leiden tot onnodig werk voor de politie en bovendien kunnen voorbeeldige burgers in een slechts daglicht komen te staan als de buurt ze verraden heeft, de politie huiszoeking doet en vervolgens niets aantreft op de warme zolder.

Daarnaast blijkt ook weer dat de politie kennelijk verder van de wietkweek af staat dan je zou verwachten, omdat verreweg de meeste wietkwekers niet op zolder kweken en diegenen die dat wel doen treffen uitstekende voorzorgsmaatregelen zoals goede afzuiging, kweken met led verlichting en goede isolatie van het dak.