Opvolger 4-FA in de schappen

AMSTERDAM – Designer drugs zijn populairder dan ooit. De meest populaire is momenteel 4-FA, maar deze stof komt met ingang van 1 april op de opium lijst I te staan. Maar de opvolger staat al klaar: 3-MMC.

3-MMC staat voor 3-Methylmethcathinone. Net zoals 4-FA is dit een zogenaamde ‘Designer drug’, of ‘Research Chemical’. Het is een nieuw middel waar weinig over bekend is. 3-MMC is een variant op 4-MMC, wat even populair is geweest onder de naam Mephedrone. Het zijn beide synthetische cathinonen met enigzins gelijkende effecten. Op internet kun je ervaringen lezen van gebruikers. En deze ervaringen verschillen nogal per gebruiker. Bij synthetische cathinonen melden gebruikers vaak het risico op ernstige problemen met hart en bloedvaten en sterke cravings (trek in het middel).

Het lijkt qua effect op MDMA, maar wat de risico’s en de schade op zowel de korte als de lange termijn zijn, is niet bekend. Er is nog geen onderzoek gedaan naar deze stof en je bent dus zelf proefkonijn als je dit neemt.

3-MMC is bij de bekende suppliers van designer drugs eenvoudig te krijgen via het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.