Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Oud voorzitter politiebond: stop war on drugs

aug 23, 2022
Politiepet

Hoppa, daar is er weer één van binnenuit het politiekorps die snapt dat die zinloze oorlog tot niets leidt. Eerder waren het al presidenten, onderzoekers en zelfs Amerikaanse ex presidenten en natuurlijk wijzelf die erop hamerden om deze geldverspilling te stoppen.

Politiebond

Op de website van de politiebond krijgt erelid en voormalig voorzitter Hans van Duijn een podium om te spreken over drugs. Een heel lang artikel, mocht je interesse hebben dan kan je dat hier lezen. Wij hadden vooral oog voor de onderstaande alinea, die we letterlijk citeren:

Stop de war on drugs
Alle dienders die ervaring hebben met het roken van joints en/of het slikken van pilletjes op feestjes: kom vooral uit de kast. Hoewel… wacht nog maar even tot het verstand bij de politietop zegeviert. In de tussentijd kun je je wel vast GRATIS aansluiten bij LEAP Nederland, onze eigen tak van het internationale Law Enforcement Action Partnership.  
LEAP is een beweging die zich inzet voor het beëindigen van de zinloze, hopeloze, uitzichtloze, geld, tijd en mensen verslindende war on drugs. Steun de normalisering van het drugsbeleid. Een politiek doel dat ook voor politiemedewerkers van groot belang is! LEAP Nederland is deze zomer opgericht en heeft vooralsnog als uitvalsbasis een pagina op LinkedIn.

Hans van Duijn

Angst om te stoppen

Als je verslaafd bent, dan ben je bang om te stoppen. Daarom heet het verslaving. En bestuurders, medewerkers van justitie en de douane zijn allemaal verslaafd aan het bestrijden van drugs. En er is zeker een angst om te stoppen. Niet omdat ze zo’n liefde voor hun vak hebben, of omdat ze in de afgelopen 40 jaar geweldige resultaten hebben geboekt. Nee hoor, gewoon omdat het staken van deze kansloze oorlog garant staat voor het betalen van de hypotheek, het schoolgeld van de kinderen en andere zaken die de kostwinners betalen van hun salaris.