Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Over intracommunautaire leveringen

nov 2, 2022
btw nul tarief levering

Om nog meer duidelijkheid te scheppen leggen we de procedure van intracommunautaire leveringen nog een keertje uit. Als je ondernemer bent in het buitenland dan leveren we na controle de bestelling zonder b.t.w. te berekenen.

Europa

Je onderneming moet gevestigd zijn in een Europees land om aan onze voorwaarden van intracommunautaire leveringen te voldoen. Als je een onderneming hebt in een ander land dan Nederland, dan volg je de procedure zoals hier omschreven.

BTW nummer

Neem voor je bestelt, maar nadat je een account hebt aangemaakt, altijd eerst contact met ons op via een ticket. In die ticket vertel je dat je graag geleverd wilt worden in het zogenaamde nul tarief, zonder b.t.w. Verder willen we de onderstaande gegevens ontvangen:

  • een geldig b.t.w. nummer van je bedrijf
  • de volledige adresgegevens zoals je bedrijf is ingeschreven
  • telefoonnummer en emailadres
  • eventueel een postadres

Controle

Nu is het onze taak en zelfs onze plicht om te controleren of de verstrekte gegevens juist zijn. Je b.t.w. nummer. Op de website van de Europese commissie controleren wij met VIES de juistheid van het opgegeven b.t.w. nummer. Mogelijk voeren we nog andere aanvullende controles uit, of nemen we eerst nog even contact met je op mochten er vragen zijn naar aanleiding van je aanvraag.

Goedkeuring

Pas na de goedkeuring door onze administratie delen we je in bij een speciale klantengroep die bij ons koopt in het nul tarief. We nemen dan contact met je op om te vertellen dat er op jouw facturen geen Nederlandse b.t.w. meer wordt berekend. Vanaf dit moment kan je in nul tarief kopen bij ons.

Let er op dat je bij het doen van je aangiftes altijd moet vermelden dat je goederen hebt ingekocht zonder b.t.w.

Niet met terugwerkende kracht

De levering en facturering in nul tarief kan uitsluitend plaatsvinden nadat onze administratie de goedkeuring heeft gegeven en je bent ingedeeld als klant in nul tarief. Dit proces wordt strikt gehandhaafd en reeds geplaatste en/of geleverde orders waarbij wel b.t.w. is berekend kunnen niet worden herzien. De facturering in nul tarief gaat pas in op de dag van goedkeuring.
Heb je de procedure niet gevolgd, dan kan je bij de belastingdienst van je eigen land ook de in Nederland in rekening gebrachte b.t.w. terugvorderen, informeer in je eigen land over de daarvoor geldende procedure.