Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Paddo’s kweken, de tien meest gemaakte fouten

aug 21, 2023
Paddokweek fouten top 10

Het kweken van paddo’s met een kant-en-klare kweekset kan voor beginners een handige manier zijn om te beginnen, maar er zijn toch veelvoorkomende fouten die je moet vermijden om succesvolle resultaten te behalen. Hier zijn tien veelgemaakte fouten bij het kweken van paddo’s met een kant-en-klare kweekset:

1. Gebrek aan hygiëne

Een van de belangrijkste aspecten van succesvolle paddo-kweek is het handhaven van een steriele omgeving. Het niet naleven van strenge hygiënepraktijken kan leiden tot besmettingen die de groei van de paddo’s negatief beïnvloeden.

2. Verkeerde temperatuur

Paddo’s hebben specifieke temperatuurvereisten voor verschillende groeifasen. Het niet handhaven van de juiste temperatuur kan leiden tot een trage groei of zelfs het afsterven van de paddo’s. Gebruik vooral in de koudere maanden een warmtemat.

3. Te veel vochtigheid of te weinig vochtigheid

Zowel te veel als te weinig vochtigheid kan problemen veroorzaken. Te veel vocht kan schimmelgroei bevorderen, terwijl te weinig vocht de groei belemmert.

4. Verkeerd gebruik van licht

Hoewel paddo’s enige lichtbron nodig hebben om te groeien, kunnen ze gevoelig zijn voor overmatig licht. Te veel licht kan uitdroging en verminderde groei veroorzaken.

5. Overslaan van stappen

Het volgen van de instructies in de kweekset is essentieel. Het overslaan van stappen of het niet volgen van het juiste proces kan de kans op een succesvolle oogst verminderen.

6. Te snel willen oogsten

Geduld is belangrijk bij het kweken van paddo’s. Het vroegtijdig oogsten van paddo’s kan leiden tot lagere opbrengsten en een verminderde potentie.

7. Overmatig hanteren van de kweekset

Te veel manipulatie van de kweekset kan stress veroorzaken voor de groeiende paddo’s en zelfs de kans op besmetting vergroten.

8. Onjuist gebruik van voedingssupplementen

Sommige kweeksets worden gemanipuleerd met voedingssupplementen die op het juiste moment moeten worden gebruikt. Onjuist gebruik van deze supplementen kan de groei negatief beïnvloeden.

9. Besmettingen

Het niet steriliseren van de kweekomgeving, inclusief je handen en gereedschappen, kan leiden tot besmettingen met schimmels of bacteriën die de groei van de paddo’s verstoren.

10. Onvoldoende ventilatie

Hoewel paddo’s enige luchtcirculatie nodig hebben, kan te veel of te weinig ventilatie problemen veroorzaken. Zorg voor een evenwichtige luchtcirculatie zonder tocht.

Doe altijd eerst goed onderzoek en informeer jezelf op dit blog voor je begint met het kweken van paddo’s en de instructies van de kweekset nauwgezet te volgen. Als beginner kun je ook overwegen om online communities en forums te raadplegen voor tips en advies van ervaren kwekers.