Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

HILVERSUM – Opmerkelijke televisie gisteravond. In het programma Eenvandaag werden opgenomen telefoongesprekken getoond tussen een journalist en een Amsterdamse drugscrimineel die momenteel in Colombia woont en van daaruit zijn handel runt.

Grote partijen cocaïne worden met medeweten van politieagenten van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) Nederland ingevoerd. Dat zegt een criminele informant van de TCI in een exclusief interview met EenVandaag. Het doorlaten van drugs is streng verboden sinds de IRT-affaire in de jaren negentig. De wet werd daarvoor aangepast. Justitie ontkent in alle toonaarden en zegt niets te weten van het doorlaten van grote partijen cocaïne.

De informant die in de uitzending aan de telefoon aan het woord komt is een Amsterdamse drugscrimineel, Paul. Hij woont in Colombia. Daar is hij gelieerd aan een groot drugskartel in Medellin. Tegelijkertijd geeft hij al jaren gedetailleerde tips aan de geheime politie TCI over containers met coke die vanuit Zuid-Amerika naar Nederland worden vervoerd.

De uitzending van Eenvandaag is terug te kijken bij de NPO:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *