Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pas op voor MDMA vloeistof

jun 24, 2022

Begin juni heeft het Trimbos Instituut twee keer levensgevaarlijke mdma-vloeistoffen aangetroffen, zeker niet te verwarren met GHB zoals de media nog wel eens wil schrijven. De vloeistof werd ingeleverd bij locaties waar gebruikers hun drugs laten testen.

Pure MDMA

De vloeistoffen bevatten bijna pure mdma. Bij inname van slechts een kleine hoeveelheid – in een xtc pilletje zit zo’n 250 mg – brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. De vloeistof is lichtbruin van kleur en werd verkocht als harddrug mdma, dus de verkopers liegen er niet om.

Champagne

Eerder doken er al champagneflessen op waar vloeibare mdma in zat. Deze werden onder meer in Nederland, België en Duitsland aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kwam in februari met een waarschuwing. Later doken er nog meer flessen met mdma op in Frankrijk.

Werkzame stof

Zoals we allemaal weten is mdma is de werkzame stof in xtc-pillen. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt in poedervorm, of als kristallen. Het Trimbos Instituut waarschuwt voor het gebruik van vloeibare mdma. Het doseren is lastig, waardoor het gebruik extra gevaarlijk is, “omdat je nooit kan weten hoe sterk de vloeistof is”.

Overdosis ligt op de loer

Dit kan ervoor zorgen dat gebruikers een overdosis nemen en daardoor de lever, nieren en/of hart van de gebruiker niet goed meer werken. De gebruiker kan hierdoor in ernstige gezondheidsproblemen komen en uiteindelijk zelfs overlijden, zo schrijft het Trimbos Instituut in een verklaring.

Dit is het

De vloeistof is oranje/lichtbruin van kleur en werd verkocht als MDMA. Uit een analyse van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) blijkt dat het gaat om vloeistoffen die nagenoeg uit pure MDMA bestaan.

Advies: niet gebruiken!

Gebruik geen vloeibare MDMA. Neemt iemand deze MDMA-vloeistof toch in en ervaart diegene heftige effecten? Schakel dan onmiddellijk medische hulp in en probeer de persoon in kwestie in de tussentijd zoveel mogelijk te kalmeren.

Bron: Trimbos.nl