Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Patser betrapt op wietkweken

jul 7, 2023
patser

We hebben niets tegen op wietkwekers. Maar kweken en dan de dikke boy uit gaan lopen hangen, dat is niet alleen niet tof, maar ook nog eens opvallend bij de blauwe petten. Zeker in Nieuwolda.

Bedrijfspand en woning

Nieuwolda – Op woensdag 5 juli heeft de politie een woning en een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Nieuwolda doorzocht, wat resulteerde in de aanhouding van twee verdachten. Het betreft een 33-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 20-jarige vrouw, eveneens uit dezelfde gemeente.

Onverklaarbaar vermogen

De aanleiding voor de doorzoeking was het vermoeden van onverklaarbaar vermogen bij een van de verdachten. Onverklaarbaar vermogen verwijst naar financiële middelen, bezittingen of vermogensverschillen waarvoor geen plausibele verklaring kan worden gegeven. Dit kan wijzen op financiële criminaliteit zoals witwassen of andere illegale activiteiten. Het onderzoek is gestart vanwege verdenkingen van witwassen.

Handelshoeveelheid

Bij de doorzoeking van de woning werd een handelshoeveelheid (dat zeggen ze zodat het strafbaar is en niet onder gedogen valt) wiet aangetroffen, samen met een niet-operationele wietkwekerij. Bovendien werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de overkant. De in beslag genomen wiet zal worden vernietigd. Verschillende boten die zich rondom de woning bevonden, zijn ook in beslag genomen.

Stroom gejat

Op beide locaties werd illegaal stroom afgetapt, wat een potentieel gevaarlijke situatie met zich meebrengt. Dit kan leiden tot overbelasting van het elektriciteitsnetwerk, met ernstige gevolgen zoals kortsluiting en brandgevaar.

Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang. De in beslag genomen wiet zal worden vernietigd. De verdachten zullen verder worden verhoord om meer inzicht te verkrijgen in hun betrokkenheid bij deze zaak.