Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Piek in drugsomzet Amsterdam

okt 18, 2017

In Amsterdam is vandaag het ADE (Amsterdam Dance Event) van start gegaan en op een paar van de 375.000 bezoekers na gaan die allemaal drugs consumeren. Het evenement is onlosmakelijk verbonden met drugs.

Er worden extra beveiligers ingezet om namens de organisatoren een goede wil te tonen, maar er zijn ook meerdere EHBO-posten. De politie maakt zich niet druk om de slikkers, maar het evenement is bij uitstek de gelegenheid om de dealertjes te betrappen. Iedereen die meer dan vijf pillen of meer dan 0,5 gram andere shit bij zich heeft is de Sjaak en zal moeten wachten op een eventuele vervolging door het Openbaar Ministerie.

Wie besluit om een pilletje te nemen en minder risico wil lopen, die kan zich melden bij de testservice van Jellinek op de Eerste Constantijn Huygenstraat 38. Daar kunnen ze controleren wat voor drugs je precies hebt gescoord en of het veilig is om hem weg te poppen. Dit jaar lanceert ADE in samenwerking met de Gemeente Amsterdam ook een extra voorlichtingsprogramma, die zich vooral zal richten op buitenlandse bezoekers.