Politie blijft zich belachelijk maken

Deze keer was het de beurt aan het Nijmeegse politiekorps om weer eens volslagen belachelijk berichtgeving te doen van een opgerolde wietkwekerij. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de petten hardnekkig over hennep in plaats van cannabis of wiet blijven spreken. Nee, vooral de tags bij het bericht tonen weer eens het lekker puh gehalte aan.

Storingsmonteur

Deze week kreeg het hennepteam van van de Nijmeegse politie van een storingsmonteur van Liander te horen dat deze vreemde zwarte buizen naar een slaapkamer had zien lopen in een woning aan de Weezenhof. Hij had het vermoeden dat er een wietkwekerij zou zitten. Hierop is door het hennepteam een kleine kwekerij met 30 plantjes aangetroffen. Aangezien het niet de eerste kweek was en de bewoner al vaker geoogst heeft kan hij een ontnemingsmaatregel tegemoet zien. Onderdeel hiervan is beslaglegging op onder andere zijn Dacia Duster. De bewoner is overigens ook aangehouden. Er was geen sprake van diefstal van stroom.

Tot zover

Tot zover de berichtgeving van de communicatief slecht opgeleide politie. Oordeel zelf maar aan de hand van de door de politie op Instagram geplaatste tags:
#hennepkwekerij
#aanhouding 
#inbeslagname 
#afpakken
#misdaadloontniet
#hennep 
#drugs 
#wiet
#dukenburg 
#weezenhof
#anotheronedrivesaduster
#dacia
#daciaduster 
#weereentjeminder 
#024
#nijmegen 
#bobmarley 
#nohennepnocry

Alex

Leren ze dan niet van een gevalletje Alex? Politie, alsjeblieft… hou je bij je taak en onthou je van lange neuzen trekken en het uitlachen van burgers die tegen de lamp lopen. Kleine wiettelers zijn geen criminelen. Deze man reed niet in een peperdure Mercedes die op naam van een tante in een Afrikaans land was geleased, hij jatte geen stroom en hij was een Bob Marley fan die over het algemeen voor peace en love strijden zonder daarbij anderen lastig te vallen. Of misschien kweekte hij zelfs wel uit pure noodzaak om medische redenen. Maar daar hoor je de politie nooit over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.