Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie Enschede raaskalt op Facebook

nov 10, 2017

Vol trots heeft de politie van Enschede vandaag melding gemaakt van het oprollen van drie ‘hennepkwekerijen’. Met de tekst “Weer drie minder…” openen ze een stukje waarin ze het volgende vertellen.

Gisteren zijn we weer druk bezig geweest met het aanpakken van hennepkwekerijen. Buurtbewoners in het flat aan de Doctor van Damstraat en de Spechtstraat maakten zich zorgen om hun veiligheid omdat ze vermoedens hadden van kwekerijen in hun flat. Het is inmiddels wel bekend dat dit brandgevaar kan opleveren en vooral in een flat kan dit flinke gevolgen hebben! Er werden drie kwekerijen aangetroffen met in totaal 620 planten. De kwekerijen met alle toebehoren zijn vernietigd. In twee gevallen was er sprake van diefstal van stroom. In alle gevallen is een verdachte in beeld. Uiteraard wordt gekeken of er sprake is van eerdere oogst, dit nemen we dan mee in de ‘ontneming’.

Einde citaat. En hoewel het natuurlijk oliedom is om wietkwekerijen of cannabiskwekerijen hardnekkig hennepkwerijen te blijven noemen is dat nog niet het ergste.

In de vele reacties onder het Facebook bericht reageert er namens de politie Enschede ene Lianne. En wat de functie van Lianne precies is, is ons onbekend, maar feit is dat Lianne zich beter kan onthouden van het doen van commentaren. Lianne vraagt zich serieus af of de wielkwekers stonden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En even later raaskalt ze over legale kwekerijen zonder enige kennis van zaken.

Er wordt door iemand gevraagd hoe toch al die coffeeshops aan hun wiet komen. We citeren:

Johanna Coby Waar komen al die hoeveelheden drugs vandaan die elke dag in de coffeeshops liggen?, wie kweekt dit en waar kopen ze die in?

Politie Enschede Namen noemen van legale wietkwekers gaat natuurlijk niet, dat snap je vast. wietplantage’s in woningen zijn iig illegaal! ^Lianne”

Lianne, je raaskalt. IEDERE kweker die levert aan coffeeshops is een illegale kweker. Dus logisch dat je geen namen kunt noemen van legale wielkwekers…

Het gaat verder:

Johanna Coby Dus er zijn legale kwekers, kijk dat wist ik niet , dus geregistreerde kwekers die ingeschreven staan bij de KVK?

Politie Enschede Om eerlijk te zijn weet ik niet of ze ingeschreven staan bij het KVK, maar er bestaan legale kwekers. ^Rianne

Ja, Lianne er bestaat 1 legale kweker in Nederland. Die heet Bedrocan. Dit bedrijf is het enige bedrijf in Nederland dat legaal medicinale cannabis kweekt. Geen hennep hoor, want dat doen honderden boeren legaal.

Kijk, als je als vertegenwoordiger van de politie Enschede het woord voert onder een onderwerp waar je geen bal van snapt dan kan je beter helemaal niets tikken ^Lianne.

Gelukkig heeft jouw team Enschede weer een stuk veiliger gemaakt en zit de hele stad de komende maanden zonder cannabis. Misschien ook wel mensen die er hun pijn mee bestrijden, want daar wordt cannabis ook voor gebruikt Lianne. Toch weer wat geleerd vanavond.