Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie houdt de verkeerde aan, maar bleek wel een dealer

jan 12, 2022

Tilburg – De politie heeft vrijdagavond tevergeefs gezocht naar een man die voor een woning op de Dillenburglaan gedreigd zou hebben met een vuurwapen. Tijdens de zoekactie werd wel een 30-jarige Tilburger aangehouden met een flink aantal gripzakjes harddrugs en een aanzienlijk geldbedrag in zijn zakken.

Wegrennen

Agenten zagen hem wegrennen en meenden dat het om de bedreiger ging omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement. Bij die arrestatie werd een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg vrijdag 7 januari jl. omstreeks 18.40 uur een melding dat een bekende van de bewoners  op een adres aan de deur was geweest en had gedreigd met een vuurwapen. Agenten zijn direct gestart met een uitgebreide zoekactie, daarbij werd ook een burgernetbericht verstuurd.  De verdachte werd echter  niet meer aangetroffen. Zijn identiteit is bekend, er wordt naar hem uitgekeken.

Drugs en contant geld

Tijdens de zoekactie zagen de agenten een man staan die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de dienders rende de man weg. Een van de politiemensen loste daarop een waarschuwingsschot waarna de vluchter werd achterhaald en op het Dr. Cuijpershof werd aangehouden. Het bleek echter niet te gaan om de bedreiger maar om een 30-jarige Tilburger die in het bezit was van harddrugs en contant geld. Hij wordt verdacht van het dealen van harddrugs. Hij is vastgezet.