Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie op de stoel van drugsvoorlichting

De politie in Nederland is gek op social media. Trotse agenten die tonen hoe ze vijf wietplantjes geruimd hebben (Hoi Alex uit Hardewijk), of we zien levensgevaarlijke achtervolgingen met 170 kilometer per uur over binnenwegen. Niets lijkt te gek als het om aandacht gaat.

En nu blijkt de politie ook nog eens een voorlichtende taak op zich te nemen. We spreken over het framen van lachgas.

Lachgas is één van de meest onschuldige psychoactieve stoffen die er zijn. Zowel het Trimbos-instituut als het NVIC als het RIVM zien vrijwel geen gezondheidsincidenten voorkomen door lachgasgebruik, en als er al sprake is van gezondheidsincidenten dan gaat het om mengintoxicaties met alcohol. En welke stof is dan de schuldige?

De politie is NIET deskundig in het geven van drugsvoorlichting.  Bovendien is lachgas niet verboden, dus je moet je afvragen of het überhaupt wel een taak is om te ‘waarschuwen’ voor dit soort dingen.

De politie probeert de gedachten van mensen over drugs te beïnvloeden. Dat is niet alleen slecht voor het imago van de politie, het is ook een vorm van  machtsmisbruik.

En hoewel we in Nederland dachten dat dit soort zaken goed geregeld is middels de Wet Openbaarheid van Bestuur die bepaalt hoe overheidsinstanties informatie moeten openbaren, blijkt niets minder waar en blijft de politie alsmaar ventileren dat het gebruik van lachgas levensgevaarlijk en verslavend is. Beiden zijn een pertinente leugen.

Dus politie, stop daar eens mee en hou je bij taken waarvoor jullie zijn opgeleid.

Slagroompatronen kopen? Klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *