Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie rooft opslag coffeeshop leeg

sep 30, 2023
Stash 020

Amsterdam – Op donderdag 15 september hebben de autoriteiten een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs ontdekt, zowel in een zolderbox als in een woning aan de Oostzaanstraat in Amsterdam-West. Deze vangst omvatte ongeveer 10.000 voorgedraaide joints en 80 kilo aan wiet(resten), waarmee een vermeend opslaghuis van een coffeeshop werd ontmanteld.

Eerder op het adres

Enkele dagen voor deze ontdekking waren politieagenten al actief in dit gebied vanwege een reeks inbraken in vijf opslagboxen in de nacht van 9 op 10 september. Terwijl de agenten hun onderzoek uitvoerden, werden ze geconfronteerd met een opvallende geur die ze meteen herkenden als wiet. Op dat moment was echter nog niet duidelijk waar deze geur vandaan kwam. Wel hadden de agenten het vermoeden dat de inbrekers mogelijk naar iets specifieks zochten in een van de opslagboxen.

Hasj en wiet

Het politieonderzoek naar de inbraken en de aanhoudende wietlucht leidde tot de ontdekking dat de daders zich vermoedelijk vergist hadden in het juiste portiek. Enkele dagen later keerden agenten terug naar dat portiek. In een van de zolderboxen troffen ze vervolgens tientallen kilo’s hasj, meer dan tien kilo wiet, ongeveer tien kilo wietgruis en ongeveer 10.000 voorgedraaide joints aan. De eigenaar van deze opslagbox, een 35-jarige Amsterdammer, werd gearresteerd en naar het politiebureau gebracht.

Buurtbewoners

Kritische buurtbewoners merkten niet veel later op dat een man meerdere grote shoppers in zijn tuin gooide en enkele grote tassen bij zich had. Deze situatie verontrustte hen, en ze waarschuwden onmiddellijk de politie. De agenten keerden snel terug naar het adres en troffen de man aan met de grote shoppers, waarin zich eveneens aanzienlijke hoeveelheden softdrugs bleken te bevinden. Ook deze man, een 33-jarige Amsterdammer, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide Amsterdammers zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven verdachten in deze zaak. Het onderzoek naar deze ontdekking is nog steeds aan de gang.