Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie schiet op 18 jarige drugsdealer

stroomstootwapen

Amersfoort – Politieagenten hielden zondag 16 januari een 18-jarige drugsdealer aan. Bij de aanhouding werd gebruik gemaakt van het stroomstootwapen. In de auto van de man werden de nodige drugs aangetroffen.

Drugsdeal

Die bewuste zondagavond rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een drugsdeal zou plaatsvinden aan de Van Rootselaarstraat. Agenten die ter plaatse een onderzoek instelden, zagen daar een bekende gebruiker rondlopen. De getuige vertelde dat een auto met de komst van de agenten in grote vaart vandoor was gegaan. De agenten besloten de man in de gaten te houden. Na enkele ogenblikken kwam er een auto aanrijden die stopte bij de gevolgde man. Het was dezelfde auto als die eerder door de melder was gezien.

Controle automobilist

Toen de collega’s de automobilist wilden controleerden, gaf hij hier geen gehoor aan. De automobilist ging ervandoor, waarbij een van de agenten zich genoodzaakt voelde om gebruik te maken van zijn stroomstootwapen. De inzet van het wapen had geen effect.

Achtervolging

De achtervolging werd daarop ingezet, waarbij de bestuurder zich klem reed op de Haydnstraat. De twee inzittenden konden worden aangehouden. Op het bureau bleek een pijltje van het stroomstootwapen in het lichaam van de verdachte zat. Het andere pijltje was in de auto terecht gekomen, waardoor er geen stroom is toegediend. Het stroomstootwapen werkt alleen als beide pijltjes in het lichaam terecht komen.

Ziekenhuis

De man is naar het ziekenhuis gebracht om het pijltje uit zijn lichaam te verwijderen. Hierna werd de verdachte (18 jaar) voor nader verhoor ingesloten. Ook de bijrijder (16) jaar werd ingesloten. In de auto troffen agenten een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) drugs aan. Het geweldsgebruik wordt zoals dat gebruikelijk is getoetst en geëvalueerd.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *