Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie slaat miljoenen kapot, maar weet niet hoeveel

DoorFlappie

jun 27, 2018 , ,

Gelukkig hebben we nog journalisten in Nederland die zich afvragen hoeveel er wordt uitgegeven door de politie aan de zinloze bestrijding van wietteelt. En wat doe je als goed journalist? Dan vraag je het in een verzoek Wet Openbaarheid Bestuur, WOB. En het antwoord laat zich natuurlijk raden; zelfs de politie weet niet wat deze grap allemaal kost.

En omdat de politie de bestrijding van wietteelt ziet als een gewone politietaak, worden de miljoenen kostende operaties in de strijd tegen de plant van het reguliere politiebudget afgehaald. Geen prettig idee dat wanneer er weer eens een heel team bij iemand in de achtertuin staat om drie of vijf plantjes in beslag te nemen. Voor dat geld pak je toch aardig wat winkeldieven, autoinbrekers of vrouwenverkrachters op lijkt ons.

Dit was de aanleiding voor dit artikeltje:

De korpschef heeft op 9 februari 2018 een Wob-verzoek ontvangen waarin openbaarmaking verzocht wordt van informatie omtrent de beschikbare personeelscapaciteit en financiële middelen, per eenheid, ter bestrijding van hennepteelt. Daar de inzet van de politie altijd afhankelijk is van incidenten en bestuurlijke prioriteiten, worden er geen financiële middelen en personeelscapaciteit op voorhand gereserveerd voor een specifiek deel van de politietaak zoals hennepbestrijding. De gevraagde informatie bestaat derhalve niet. Wel is bij dit besluit een lijst openbaar gemaakt van het aantal ‘taakaccenthouders hennep’ per eenheid. (bron: politie.nl)

Het WOB verzoek (PDF)

Het droevige antwoord (PDF)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *