Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie stuurt foei bericht naar 250 drugsgebruikers

jul 20, 2022

Venlo – Op dinsdag 19 juli, ontvingen ruim 250 personen een sms van de politie. De nummers stonden in de telefoon van een drugsdealer die op 19 mei werd aangehouden op verdenking van het bezitten en verhandelen van harddrugs. Het is de tweede keer dat vanuit Pandora een SMS-bom wordt verstuurd.

Website

Het sms-bericht leidt de ontvangers naar een website met informatie over drugsgebruik én een verwijzing naar hulpverlening. Doel van deze actie is drugsgebruikers te helpen met het vinden van een uitweg en bewust te maken van de gevolgen van drugsgebruik.

Cocaïne en heroïne

In een onderzoek van Pandora, gericht op de aanpak van drugscriminaliteit in Venlo, is op 19 mei een 28-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Tijdens de aanhouding bleek de man een plastic zakje in zijn onderbroek te hebben verstopt met daarin 90 bolletjes. Deze bolletjes bleken cocaïne en heroïne te bevatten. In de telefoon die hij voor zijn handel gebruikte trof de politie een klantenbestand van ruim 250 telefoonnummers aan. Deze nummers zijn eenmalig gebruikt om een sms te versturen.

Wat het helpt

Geen idee wat het helpt. Het zou mooi zijn ls er iemand door een sms van de heroïne af zou kunnen blijven maar dat is natuurlijk een illusie. Dus wat het helpt geen idee, wat het kost ook niet trouwens. Maar de pot in de strijd tegen drugs is vrijwel onuitputtelijk.

Afbeelding en bron: politie.nl