Politie weer op stoel drugsvoorlichting

DoorFlappie

okt 27, 2017 #politie, #sms, #voorlichting
dealer

Gisteravond hebben zo’n tachtig inwoners van Montfoort en Oudewater een sms-bericht van de politie ontvangen. Daarin staat dat hun telefoonnummer is aangetroffen in de telefoons van twee aangehouden cokedealers. De politie op de stoel van de drugsvoorlichter, we zien het steeds vaker.

De actie werd uitgevoerd met instemming van de burgemeester. Tegen RTV Utrecht zegt de burgemeester van Montfoort: ‘Met deze actie willen we zowel de vraag- als aanbodkant van de drugsmarkt verstoren’. Hij wijst op de grote gezondheidsrisico’s en de maatschappelijke impact van dealen en drugsgebruik.

De politie zegt te hopen op een schrikreactie omdat de gebruikers met de actie voor hun gevoel uit de anonimiteit worden gehaald. De politie hoopt dat mensen geen drugs meer zullen bestellen. volslagen onzin natuurlijk, want de gebruikers zullen ongetwijfeld een andere dealer opzoeken.

We kennen in Nederland het recht op zelfbeschikking. Met andere woorden: laat iedereen lekker zelf beslissen wat hij tot zich neemt en hoe hij met zijn eigen lichaam omgaat.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *