Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politiehelikopter ontdekt wietkwekerij

nov 15, 2017

In Utrecht werd door een politiehelikopter op dinsdag 14 november op de Fregatstraat een wietkwekerij ontdekt. De politie op de grond rolde de kwekerij op en hield een man aan.

Omdat het lastig verkopen is dat het speuren naar wietplanten met een helikopter een peperdure methode is, weet politie.nl te melden dat de helikopters van het korps voor en na gerichte acties onderweg vanuit de lucht regelmatig wietkwekerijen waarnemen. De woningen en andere panden waar gekweekt wordt stralen opvallend veel warmte uit en wijzen daarmee vaak op de aanwezigheid van een wietkwekerij. Zo werd ook een wietkwekerij in een woning aan de Fregatstraat ontdekt, die dinsdagochtend 14 november door de politie opgerold werd. Een 44–jarige man werd aangehouden.

De 342 wietplanten waren bijna klaar om geoogst te worden en worden vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt en de voorziening was op een brandgevaarlijke manier aangelegd. Twee jaar eerder werd hier ook al een wietkwekerij ontdekt en ontmanteld. Locoburgemeester Victor Everhardt heeft de woning per direct gesloten op grond van de Opiumwet. Er was sprake van een zeer gevaarlijke situatie in het pand. De woning werd niet meer bewoond.